Studiehuis Allround Heiloo is een initiatief van Leo Snepvangers. Hij is ermee begonnen in 2002 en heeft Studiehuis Allround Heiloo per 1 januari 2005 als onderneming geregistreerd (KvK-nummer: 37121302).

Leo heeft een technisch/wetenschappelijke achtergrond en heeft achtereenvolgens bij ECN Petten (1981-1988) en Hoogovens (1988-1994) gewerkt. Zijn affiniteit met onderwijs is gaandeweg zijn loopbaan gegroeid. Zijn specialiteit zijn de exacte vakken (wiskunde, natuurkunde en scheikunde).

Na zijn werkzaamheden op een laboratoriumopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs als instructeur, docent en ook vertrouwenspersoon, heeft hij lesgegeven in zowel het voortgezet onderwijs als ook op een huiswerkinstituut. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest als volleybaltrainer. Voor de NeVoBO heeft hij in Noord-Holland vele scholenprojecten (clinics) gegeven in het kader van volleybalstimulering.

Het motto van Leo is: "Leren doe je niet alleen op school en kan echt heel leuk zijn" en dat doet hij dus zelf ook door het volgen van cursussen maar ook d.m.v zelfstudie.
De vele verschillende type leerlingen zijn een bron van zijn inspiratie. Sommige van deze leerlingen hebben een beperking. Leo probeert samen met hen te ontdekken wat wel kan en lukt zonder de beperking uit het oog te verliezen.

In januari 2008 heeft Leo met Studiehuis Allround Heiloo een 3 sterrenerkenning gekregen van het Nationaal Team Onderwijs (NTO) en is als zodanig gekwalificeerd als Master Leren Leren Coach. Via het logo lerenleren.nu kunt u meer informatie vinden over ondermeer de betekenis van deze erkenning, de doelen van het NTO en de meerwaarde voor leerlingen en hun begeleiders. De activiteiten van het NTO zijn vanaf begin schooljaar 2012/2013 ondergebracht bij HERA Masters in Leren Leren. Informatie kunt u vinden op www.snellerleren.nl Leo heeft meerdere bijscholingen bij HERA Masters in Leren Leren gevolgd zo ook "beelddenken in de praktijk".

Leo Snepvangers